Hoogste betonsterkte in de wereld

16 oktober 2015, Eindhoven

Een plaat van 45 millimeter dik met de hoogste betonsterkte in de wereld is op donderdag 15 oktober, tijdens het UHSB symposium 2015, belast door een betontruckmixer. Dil Tirimanna, directeur van FDN, wilde daarmee aantonen waar het materiaal UHSB (ultrahogesterktebeton) toe in staat is. De plaat, 5 x 3 meter groot, was vervaardigd bij De Jong’s Betonbedrijf. Het beton werd voor de gelegenheid geleverd door Mebin met hulp van de knowhow van ENCI. De vraag is nu natuurlijk: is de 45 millimeter dikke plaat van UHSB bezweken?
Bekijk het nu bij Hart van Nederland.

Truck rijdt over betonplaat van 45 millimeter

UHSB symposium 2015

15 oktober 2015, Eindhoven

Op 15 oktober 2015 organiseerde FDN in samenwerking met ENCI, Mebin en De Jong’s Betonbedrijf het UHSB symposium 2015. Het middagsymposium bestond niet alleen uit interessante lezingen over het materiaal UHSB en over de Ultrabrug over het Eindhovensch kanaal, ook werd de zeer slanke, in witte UHSB uitgevoerde fiets- en voetgangersbrug over het Eindhovensch kanaal feestelijk geopend en werd er een plaat van 45 millimeter dik met de hoogste betonsterkte in de wereld  belast door een betontruckmixer.

UHSB-symposium-2015

Wereld primeur in Eindhoven

juni 2015, Eindhoven

In samenwerking met haar partners heeft FDN de Ultrabrug over het Eindhovensch kanaal ontworpen en gebouwd in wit Ultrahogesterktebeton (UHSB), betonsterkteklasse C170/200. Dit is op dit moment de hoogste kwaliteit wit UHSB in de wereld. Het architectonisch en constructief ontwerp is gebaseerd op een analyse naar de behoeften vanuit verschillende opdrachtgevers voor bruggen in Nederland. UHSB heeft unieke eigenschappen, waardoor lichte, duurzame en onderhoudsvrije constructies kunnen worden ontworpen. De vraag vanuit de opdrachtgever was een lichte, verwijderbare brug met minimaal onderhoud en goed inpasbaar in de omgeving. De Ultrabrug over het Eindhovens Kanaal heeft een overspanning van 21,4 meter en een breedte van 3,8 meter. Lees meer over de Ultrabrug over het Eindhovensch kanaal hier.

Ultrabrug in Eindhoven

FiB Symposium Denemarken

18-20 mei 2015, Kopenhagen, Denemarken

Wederom was er door FiB een symposium georganiseerd, deze keer in Kopenhagen. De onderwerpen waren: beton, innovatie en ontwerp. Academici en specialisten uit de particuliere sector over de hele wereld waren aanwezig om de laatste ontwikkelingen, onderzoeken en innovatieve projecten te presenteren. FDN presenteerde op dit symposium met trots de ontwikkelingen op het gebied van de nieuwe Ultrabrug die in Eindhoven wordt gebouwd.

FiB-congres-Denemarken

European Business Awards

8 december 2014, Heeswijk

FDN is geselecteerd als Nederlands Kampioen en zal Nederland vertegenwoordigen bij de 2014/2015 European Business Awards. Daarnaast zal FDN Nederland vertegenwoordigen bij de UKTI Awards in de categorie ‘Innovatie’. Als Nederlands Kampioen gaat FDN door naar de tweede fase waarin alle Europese landen zijn vertegenwoordigd.

European-Business-Awards

MKB Innovatie Top 100

11 juni 2014, Utrecht

De Kamer van Koophandel, Mercedes-Benz en NRC Media presenteerden onlangs de ranglijst van Nederlands meest innovatieve bedrijven 2014. FDN nestelde zich op een uitstekende 17e positie. Volgens de beoordelaars is de Ultrabrug een revolutionair nieuwe ontwerp. Vanwege het geprefabriceerde principe bespaart men enorm ontwerp- en bouwkosten voor bruggenbouw. Ook de onderhoudsvrijheid van de Ultrabrug en de herbruikbaarheid van de elementen, vanwege het kunnen loskoppelen van de brug, zijn in de toekomst economische voordelen. De samenleving krijgt minder hinder op bouwplaatsen van bruggen, vanwege het snel kunnen bouwen met dit gestandaardiseerde systeem.

MKB-Innovatie-top-100

UHSB symposium 2014

27 februari 2014, Eindhoven

FDN en het Betondispuut TU Delft hebben samen op 27 februari 2014 een middagsymposium georganiseerd over Ultrahogesterktebeton (UHSB). Aan bod zijn onder meer gekomen: UHSB toepassingen, betontechnologie en rekenregels. Daarnaast is er aandacht besteed aan de Ultrabrug, ontwikkeld door FDN. Tijdens het symposium hebben onder andere Em. Prof. Dr. Ir. Joost Walraven (TU Delft), ing. M. Said (projectmanager bij de gemeente Rotterdam) en verschillende constructeurs en betontechnologen van FDN gesproken. Het symposium heeft plaatsgevonden bij de TU Delft. Met meer dan 300 aanwezigen, was het symposium UHSB 2014 meer dan een succes!

UHSB-symposium-2014

FiB Congres Mumbai 2014

10-14 februari 2014, Mumbai, India

In februari 2014 heeft FDN met succes de Ultrabrug gepresenteerd op het 4e internationale FiB congres in Mumbai. De Ultrabrug  heeft hierbij een ‘Special Mention Award for Outstanding Concrete Structures’ in ontvangst mogen nemen tijdens de hoofdceremonie. In het businessprogramma van RTL 7, Broadcast Your Business, heeft Ron Adboelhafiezkhan President Netherlands Diplomatic Council, een interview afgenomen met de directeur van FDN, Dil Tirimanna. Ook de uitreiking van de award is in de uitzending te zien. Wacht niet en bekijk nu de video.

Ter zake

Contact gegevens:

FDN engineering + construction

Kabelweg 37

1014 BA Amsterdam

+31 (0)20 330 6260

info@ultrabrug.nl

Abonneer op de nieuwsbrief

Download de brochure